vineri, 19 octombrie 2007

Îl va da jos Ion Iliescu pe Mircea Geoană?

Ion Iliescu a tunat şi a fulgerat la adresa conducerii PSD. Potrivit ziarului Adevărul, Ion Iliescu i-a catalogat pe actualii lideri ai social-democraţilor drept „aroganţi” şi „filfizoni”.

Evenimentul s-a consumat în cadrul aniversării Partidului Socialist Român (PSR), la care fostul preşedinte a participat în calitate de invitat. Evident, media (inclusiv cea care îl adulează pe Traian Băsescu şi care, mai nou, îl cocoloşeşte pe Mircea Geoană, doar-doar se va pune de o colaborare PSD-PD) a ocolit subiectul.

Atacul lui Ion Iliescu, însă, ar putea genera un efect politic mult mai puternic decât cel generat la nivel mediatic. Două săbii nu încap în aceiaşi teacă. Acesta este mesajul fostului preşedinte. Aşa că lucrurile se îndreaptă către un deznodământ violent.

Nu întâmplător a decis Ion Iliescu să participe la aniversarea PSR. În caz că „bunicuţa” nu reuşeşte să-l dea jos pe „prostănac”, există un partid în care să se mute cu arme şi bagaje. Iar un partid mai la stânga PSD, cu un mesaj social autentic, ar putea fi devastator pentru conducerea social-democraţilor, care numai de stânga nu este.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Totul e posibil. Totusi, Iliescu, ...i s-a cam dus vremea...sigur, Geoana e ..., dar cred ca o sa iasa cu 2 se cearta si al 3-lea castiga. Care e al 3-lea?

Echipa MPC spunea...

Atat timp cat se pune problema unui al treilea, este clar ca PSD nu o duce prea bine. Fie ca va veni de pe filierea ruso-clujeana, fie ca vor intra lupii tineri in locul leului, un nou lider se va impune cu siguranta dupa alegerile din 25 noiembrie. Exceptia ar fi daca PSD ar obtine vreo 35%, ceea ce este exclus. Pana la noi dezvaluiri.