marți, 6 noiembrie 2007

Preafericitul Daniel îi va lua faţa lui Traian Băsescu în chestiunea basarabeană ?

Găsim în presa de astăzi următoarea declaraţie: „Suntem foarte îngrijoraţi şi, desigur, acţiunile Patriarhiei Române nu vor rămâne fără urmări”. Nu este o declaraţie a vreunui politician ateu sau ONG care sprijină minorităţile sexuale. Avertismentul belicos vine din partea unui mitropolit rus, „indignat” de decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a reactiva trei episcopii istorice de pe teritoriul Republicii Moldova. Respectivul mitropolit nu este un fiteşcine, ci chiar preşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei.

Se anunţă, aşadar, o confruntare pe viaţă şi pe moarte între cele două biserici. Mai mult, reprezentanţii bisericii ruse încearcă să-i atragă de partea sa în „războiul sfânt” cu BOR şi pe confraţii întru credinţă din Ucraina. În acest sens, vicepreşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe al Patriarhiei Moscovei, episcopul Mark, a atras atenţia, într-un mod cât se poate de „creştinesc”, asupra faptului că decizia Sinodului BOR nu vizează doar teritoriul Republicii Moldova, ci şi pe cel al Ucrainei (cele trei episcopii vizând şi regiunile Odesa şi Bucovina).

Şi acum întrebare de baraj: vor avea reprezentanţii BOR inteligenţă politică şi credinţă întru Dumnezeu pentru a realiza ceea ce nu a reuşit preşedintele Băsescu?

Un comentariu:

Anonim spunea...

bai analishtilor atzi incurkat klar domeniile lasatzi religia shi facetzi politik